ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

MUSICAL KIDS, ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ο Ανδρέας Κουρέτας είναι συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας στο θέατρο, τραγουδιστής, καθηγητής φωνητικής και πιάνου και ενορχηστρωτής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις τέχνες της παράστασης» του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και διπλωματούχος Πιάνου από το Αττικό Ωδείο. Έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης, μοντέρνο τραγούδι και ηλεκτρική κιθάρα στο Modern Music School of Athens. Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στην δημόσια εκπαίδευση από το 2007.

Το 2015 δημιούργησε το προσωπικό του project Given Free Rein με το οποίο κυκλοφόρησε τον δίσκο “In-Ear Trip” το 2016 και τον οποίο παρουσίασε σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας.

Εργάστηκε ως διευθυντής ορχήστρας στα μιούζικαλ «Hair» και «Grease» και έχει κάνει την μουσική διδασκαλία στις παραστάσεις «Ανάμνηση Σμύρνης» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα  στο Ηρώδειο, και «Ο Φτωχούλης του Θεού» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλανδρή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Επίσης, έχει κάνει μουσική διδασκαλία στα έργα του Δημήτρη Παπαδημητρίου «ο Μεγάλος Αιρετικός 2» και «Ο Μεγάλος Αιρετικός 3» που παρουσιάστηκαν στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο μιούζικαλ «Μόμπι Ντικ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα που ανέβηκε στο Παλλάς το 2020, και στην συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου για τα 70 χρόνια του ΕΟΤ που πραγματοποιήθηκε στο Σούνιο. 

Το 2020 συνέθεσε το έργο για σωματικό θέατρο “Iconic Me” που βιντεοσκοπήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.