ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΙΟΝΤΟΥ

ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Κωνσταντίνα Λιόντου είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Το 2019 έλαβε υποτροφία ως άριστη απόφοιτος από την Εθνική Λυρική Σκηνή  και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνέχιση των σπουδών της στο εξωτερικό στο International Contemporary Dance Program NOD στο Τορίνο της Ιταλίας.

Έχει συνεργαστεί με το Μπαλέτο και τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρήγου, με τον Δάφνι Κόκκινο στα πλαίσια του NOSTOS Summer Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά festival χορού όπως το Summer Recollection του Aerowaves και το Festival di Spoleto.

Επιπλέον συνεργάζεται στενά ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου με τη χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη. Έχει παρακολουθήσει summer intensives στο SIBA Youth Salzburg και Ècole Superieure de danse Rosella Hightower στις Κάννες καθώς και workshops και master classes των Batsheva Dance Company, Sascha Radetsky, Didier Chape, Νίνα Δίπλα κ.ά.